WARSZTATY

Zapraszamy chętnych na warsztaty prowadzone przez właścicielkę firmy.

Podczas warsztatów każdy przygotowuje swój własny tort, który zabiera do domu. Pracujemy na prawdziwych produktach. Każdy uczestnik ma w pełni wyposażone stanowisko oraz niezbędne produkty do wykonania tortu. Podczas warsztatów zapewniamy przekąski i picie. Pracujemy w grupach maksymalnie 6 osobowych, aby móc każdemu poświęcić wystarczająco uwagi. 

Warsztaty odbywają się w pracowni.

Poniżej przykładowy przebieg warsztatów:

  1. Zgłębienie tematu wykonywanego tortu – czego się używa do jego wykonania, jakich produktów, na czym pracować, co jest najlepsze, czego nie robić, zgłębiamy każde zagadnienie i odpowiadamy na każde pytanie.
  2. Przygotowanie bazy do dekoracji – nasączenie, przełożenie, otynkowanie tortu.
  3. Przygotowanie elementów potrzebnych do dekoracji.
  4. Dekoracja tortu.
  5. Zdjęcia, pakowanie tortu do zabrania.
  6. Rozdanie dyplomów 

O aktualnych warsztatach zawsze piszemy na naszym fanpage’u jak i zapraszamy do naszego kalendarza wydarzeń, gdzie można zobaczyć jakie terminy i tematyki są dostępne.

O chęci wzięcia udziału prosimy pisać mailowo majcake@majcake.pl

19.04.2020

NOWOCZESNE TORTY KOMUNIJNE

Zapraszamy na szkolenie prowadzone przez właścicielkę Pracowni Tortów MajCake Agnieszkę Majewską, Mistrzyni Słodkości 2019 w Warszawie! W 2019 miała przyjemność zaprezentować torty komunijne w TVP2 Pytanie na Śniadanie 🙂

Na szkoleniu nauczysz się tworzyć nowoczesne torty komunijne. Koniec z przestarzałymi księgami czy tortami w masie cukrowej z różańcem. Pokażemy Ci jak efektownie udekorować tort komunijny, który zachwyci wszystkich.

Czego się nauczysz:
1. Jak upiec biszkopt idealny
2. Jak zrobić pyszny krem do przełożenia
3. Jak przekładać tort, aby był równy
4. Nauczysz się jakie są kremy do tynkowania
5. Nauczysz się jak ładnie otynkować tort
6. Pokażemy Ci metody uzyskania ostrego kantu
7. Nauczysz się czym i jak udekorować tort komunijny (kwiaty, makaroniki, złoto jadalne, bezy, toppery itp.)
8. Zabierzesz gotowy tort do domu.

Na szkoleniu przewidujemy 6 miejsc. Nie szkolimy osób z Warszawy.

Koszt szkolenia to 850 zł za osobę.
Trwać ono będzie ok. 8 godzin. Od 9 do ok. 17.

W cenie wszystkie niezbędne produkty podczas szkolenia, napoje i przekąski.

MIEJSCE:

MajCake Pracownia Artystycznych Wypieków Agnieszka Majewska
ul. Braci Wagów 20 lok. U5
02-791 Warszawa

REZERWACJA MIEJSCA:

Gwarancja rezerwacji miejsca na szkoleniu jest wpłacenie 400 zł zadatku na nasze konto. W tytule przelewu należy wpisać „imię i nazwisko, data szkolenia”.
Wraz z wpłatą należy wysłać maila na majcake@majcake.pl informacyjnego ze wszystkimi danymi (imię, nazwisko, numer telefonu, data szkolenia, skąd przyjeżdżasz)

MajCake Pracownia Artystycznych Wypieków Agnieszka Majewska
ul. Braci Wagów 20 lok. U5
02-791 Warszawa
53 1020 1169 0000 8602 0235 4090

W przypadku rezygnacji ze szkolenia przy osiągnięciu minimalnej liczby uczestników – 4 osoby, zadatek nie podlega zwrotowi.

 

Torty od podstaw – Szkolenie Warszawa 15.03.2020

Zapraszamy na szkolenie prowadzone przez właścicielkę Pracowni Tortów MajCake Agnieszkę Majewską, Mistrzyni Słodkości 2019 w Warszawie!

Na szkoleniu nauczysz się tworzyć nowoczesne torty od podstaw. Bez masy cukrowej z zewnątrz. Torty będą w kremie, naked lub semi-naked. To Ty wybierzesz wygląd tortu jaki będziesz robić 🙂 Pokażemy Ci jak efektownie udekorować tort, który zachwyci wszystkich.

Czego się nauczysz:
1. Jak upiec biszkopt idealny
2. Jak zrobić pyszny krem do przełożenia
3. Jak przekładać tort, aby był równy
4. Nauczysz się jakie są kremy do tynkowania
5. Nauczysz się jak ładnie otynkować tort
6. Pokażemy Ci metody uzyskania ostrego kantu
7. Nauczysz się czym i jak udekorować tort (kwiaty, makaroniki, złoto jadalne, bezy, toppery, polewa drip, tekstury itp.)
8. Nauczysz się robić podstawowe figurki z masy cukrowej.
9. Zabierzesz gotowy tort do domu.

Na szkoleniu przewidujemy 6 miejsc.

Koszt szkolenia to 1000 zł za osobę.
Trwać ono będzie ok. 8-9 godzin. Od 8 do ok. 16/17.

W cenie wszystkie niezbędne produkty podczas szkolenia, napoje i przekąski.

MIEJSCE:

MajCake Pracownia Artystycznych Wypieków Agnieszka Majewska
ul. Braci Wagów 20 lok. U5
02-791 Warszawa

REZERWACJA MIEJSCA:

Gwarancja rezerwacji miejsca na szkoleniu jest wpłacenie 400 zł zadatku na nasze konto. W tytule przelewu należy wpisać „imię i nazwisko, data szkolenia”.
Wraz z wpłatą należy wysłać maila na majcake@majcake.pl informacyjnego ze wszystkimi danymi (imię, nazwisko, numer telefonu, data szkolenia, skąd przyjeżdżasz)

MajCake Pracownia Artystycznych Wypieków Agnieszka Majewska
ul. Braci Wagów 20 lok. U5
02-791 Warszawa
53 1020 1169 0000 8602 0235 4090

W przypadku rezygnacji ze szkolenia przy osiągnięciu minimalnej liczby uczestników – 4 osoby, zadatek nie podlega zwrotowi.