FAQ - Najczęściej zadawane pytania

Tak! Jeśli tylko uda nam się zmieścić Państwa zamówienie w nasz grafik. Takie zamówienie może się wiązać z większą opłatą związaną z nieplanowanym na dany dzień zamówieniem i dodatkowym czasem pracy cukiernika.

Tak. Oferujemy dowóz za niewielką opłatą w zależności od odległości od pracowni. Należy ustalić z nami odpowiedni termin i godzinę.

Nasza pracownia charakteryzuje się tym, iż korzystamy tylko z naturalnych produktów najwyższej jakości. Nie dostaną Państwo u nas ciężkich, przesłodzonych tortów, a lekkie, świeże, przepyszne wypieki, które na długo pozostają w pamięci. Każdy klient traktowany jest indywidualnie i zawsze staramy się dobrać taki smak i wygląd, aby idealnie trafiał w Państwa gusta. Wszystkie dekoracje, figurki wykonywane są od zera pod konkretne zamówienie. Nie mamy żadnych gotowców, ani nie mrozimy tortów. Dlatego też należy dużo wcześniej składać zamówienia, abyśmy mieli czas na przygotowanie każdego elementu.

Każdy tort wyceniany jest indywidualnie ze względu na ilość porcji, a przede wszystkim ze względu na dekorację. Ona jest tu najważniejsza w wycenie. Wykonanie tortu, który ma np. 3 bardzo skomplikowane, szczegółowe figurki zajmie dużo więcej czasu, niż wykonanie tortu z polewą i owocami, dlatego też cena tych tortów nie może być taka sama. Pamiętajcie, że tort to nie same składniki.

Tak! Wykonujemy również wypieki tzw. „wykluczeniowe” z zamianą niektórych składników na inne np. glutenu, mleka, jajek, cukru. Z uwagi na to, iż w naszej pracowni używa się różnych produktów, nie możemy dać 100% gwarancji, że w finalnym cieście/torcie nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Minimum na złożenie zamówienia ekspresowego (dodatkowo płatnego) to 2 dni, zamówienia standardowe przyjmujemy z minimalnym 7-dniowym wyprzedzeniem. Jeżeli znany jest termin uroczystości proszę po prostu pytać czy mamy jeszcze wolne miejsce.

Nie przeliczamy tortów na kilogramy. Z uwagi na to, że nasze torty są robione z naturalnych, prawdziwych składników oraz różnią się wybranym smakiem czy dekoracją, nie jesteśmy w stanie określić dokładnie jaka będzie docelowa waga tortu. Są one dużo cięższe od typowych tortów z cukierni, które wykonywane są na sztucznych mieszankach i śmietanie roślinnej.

Możesz zapoznać się z naszymi wielkościami tortów tutaj WIELKOŚCI TORTÓW

  1. Na czas transportu, tort należy ustawić na równej, płaskiej powierzchni, tj. bagażnik bądź podłoga przed lub za fotelem pasażera.
  2. Tort należy przechowywać bezwzględnie w warunkach chłodniczych (lodówka) do momentu serwowania.

1. Do porcjowania tortu należy stosować ostry nóż, uprzednio zanurzany w gorącej wodzie.

  • Tort należy kroić zaczynając czubkiem noża od jego środka, ruchem posuwistym, aż do brzegu.
  • Po każdym kolejnym kawałku, należy ponownie zanurzyć nóż w gorącej wodzie i przetrzeć szmatką do sucha.
  • Nie należy kroić tortu, naciskając od góry równomiernie całym ostrzem.
  • Nie należy kroić tortu również łopatką, która służy wyłącznie do jego serwowania.

2. W przypadku tortów zawierających elementy dekoracyjne należy zwrócić uwagę na:

  • Figurki cukrowe: zdjąć figurkę z tortu, umocowaną do tortu za pomocą patyka szaszłykowego. Figurka zawierać może wewnątrz elementy niejadalne tj.: wykałaczki, druty, elementy styropianowe.
  • Duże kwiaty cukrowe: należy zdjąć kwiaty z tortu, podczas porcjowania tortu należy wyjąc pozostałe w nim osłonki, w których umocowane były kwiaty tj.: słomka do napojów bądź profesjonalna plastikowa osłonka. Kwiaty zawierać mogą elementy niejadalne takie jak drut florystyczny, taśmę florystyczną, stożek styropianowy.
  • Kwiaty żywe: należy usunąć kwiaty z tortu, podczas porcjowania wyjąc osłonki, w których umocowane były kwiaty.

3. W przypadku tortów wielopoziomowych pod każdym piętrem tortu znajduje się niejadalna podkładka oraz wsporniki (słomki do napojów, patyki szaszłykowe). Podkładkę należy usunąć w momencie rozkrojenia piętra, które na niej stało. Wsporniki usuwamy z wykrojonych już kawałków tortu.

Wszystkie nasze torty mają w sobie:

  • biszkopty (na jajkach z wolnego wybiegu, mące tortowej, cukrze, kakaowe na prawdziwym kakao)
  • przełożenie (naturalna śmietanka 36%, smaki owocowe są z dodatkiem naszych musów, czekoladowe z prawdziwą czekoladą czy kakao)
  • dodatki (są to np. nasze konfitury z owoców, świeże owoce dostępne w sezonie, delikatna pralina czekoladowa, kuleczki zbożowe w polewie czekoladowej itp.)

Smaki do wyboru możecie zobaczyć tutaj SMAKI TORTÓW

TAK masa cukrowa jest jadalna, aczkolwiek nie każdy jest jej fanem i dlatego NIE, tort nie musi jej mieć 🙂 W tym wypadku należy wybrać tort pokryty z zewnątrz kremem maślano czekoladowym, efekt uzyskasz taki sam. Na takim torcie również można postawić figurkę lub inne elementy dekoracyjne.

Prosimy zajrzeć do GALERII w zakładkę TORTY KLASYCZNE.

Tak, podstawą realizacji zamówienia jest wpłacenie 50% kwoty. Kwota ta musi być zaksięgowana u nas na minimum 6 dni przed datą odbioru tortu. W przypadku zamówień ekspresowych należy wpłacić całą kwotę oraz przesłać potwierdzenie przelewu na naszego maila.

Tak wszystkie nasze wypieki wydajemy klientom w odpowiednich opakowaniach, aby móc bezpiecznie przetransportować je do miejsca docelowego.

Jedyne figurki jakie wykonujemy na zamówienie są to podobizny ludzi np. figurki weselne.

Tak, nasze torty nie są, ani za słodkie, ani za mdłe. Smaki staramy się skomponować tak, aby tort był pysznym uwieńczeniem uroczystości, a nie zapychaczem. Nie jesteśmy fanami stosowania dużej ilości cukru.

Ponieważ zawiera on wszelkie informacje niezbędne do wyceny oraz realizacji tortu. Dzięki niemu nie zaginie nam zlecenie oraz wszystko będzie na piśmie, co skutkuje brakiem niedomówień.

Zamówienie odbierzesz w naszej pracowni po wcześniejszym uzgodnieniu daty i godziny.

ul. Braci Wagów 20 lok. u5
Warszawa – Natolin

Tak, mamy również terminal płatniczy obsługujący karty zbliżeniowe jak i płatności telefonem.

Tak, możesz zamówić u nas różne wypieki, w tym torty, poprzez nasz sklep internetowy www.sklep.majcake.pl.

Możesz wybrać odpowiedni wypiek, dodać małą personalizację, wygodnie zapłacić poprzez Przelewy24 i odebrać zamówienie w ustalonym dniu i godzinie.

Pracujemy w długi weekend sierpniowy, więc torty można normalnie zamawiać z odbiorem 16/17ego sierpnia