Co to był za weekend! 17 i 18 marca odbyło się kolejne szkolenie z tortów anty grawitacyjnych wspaniałej Malwiny Franczak, w którym wzięłam udział. Wcześniejsze było z Robala stojącego tylko na jednej nóżce. Tym razem robiliśmy Babuszkę opierającą się na jednej ręce. Tort jest konkursowym dziełem Malwiny na Cake International Birmingham.
To były ciężkie 2 dni po 12 godzin pracy, ale warte każdej sekundy! Zgłębialiśmy temat tworzenia stelaża, wybrania odpowiedniego biszkoptu i kremu, poznaliśmy mnóstwo technik, których na pewno użyję przy tworzeniu swoich dzieł. Najlepsze było to, że każda babuszka była kompletnie inna, niektóre podobno przypominały teściowe, a inne samych siebie za parędziesiąt lat 😀
Polecam każdemu szkolenia u Malwiny 🙂 Zawsze jest świetna atmosfera i ekstra zespół. Sama Malwina jest cierpliwą i przemiłą osobą, a co najważniejsze potrafi świetnie przekazać wiedzę
Poniżej kilka zdjęć Babuszki.