Kalkulator poniżej jest kalkulatorem orientacyjnym. Wielkości tortów i ich porcje mamy podane w sekcji – WIELKOŚCI TORTÓW.

Dla szczegółowych wyliczeń, jeśli robisz torty prywatnie lub prowadzisz pracownie zapraszamy do naszego specjalnie przygotowanego kalkulatora, który wylicza ilość porcji ze względu na średnicę czy długość i szerokość tortów okrągłych czy prostokątnych/kwadratowych oraz co ważne w zależności od jego wysokości. Kalkulator dostępny jest za darmo na naszej platformie szkoleniowej – Słodka Szkoła. Wystarczy się zarejestrować i przejść do sekcji z kalkulatorami cukierniczymi :). Serdecznie zapraszamy.

Kalkulator porcjowania okrągłych tortów

Prosimy po uzupełnieniu pól kliknąć w poniższy przycisk „OBLICZ”

?
?

Nasza skromna opinia

Metody krojenia tortów

MajCake - metoda standardowa

Metoda standardowa

Kawałki dzielimy na trójkąty o długości połowy średnicy.

MajCake - metoda ze środkiem

Metoda z wykrawaniem środka

Przy tortach od średnicy 25 cm, gdzie porcja tortu przy metodzie standardowej byłaby za długa i za cienka stosujemy inną metodę krojenia. Wykrawamy najpierw w połowie tortu mniejsze koło, porcjujemy tort po zewnętrznym okręgu, a następnie przechodzimy do porcjowania środka.

Nowa prostsza metoda krojenia tortów

Wielkanoc 2025

📅 Zamówienia przyjmujemy do 15 kwietnia!

📍 Odbiór zamówień w naszej pracowni: 18 kwietnia (10:00–16:00) lub 19 kwietnia (10:00–12:00)

W ofercie znajdziesz:

  • 🍫Tartę Snickers
  • 🍌Banoffee
  • 🍪Sernik Oreo z porzeczką
  • 🍓 Mazurek pistacjowo-malinowy
  • 🍫 Mazurek z solonym karmelem, czarną porzeczką i czekoladą
  • 🍋 Babka cytrynowa
  • … i wiele, wiele innych pyszności!

Zamów teraz: www.sklep.majcake.pl/kategoria-produktu/wielkanoc/

Lub wyślij zamówienie poprzez maila zamowienia@majcake.pl